Història

El Col·loqui Europeu de Parròquies (CEP) va ser creat gràcies a la iniciativa d'un sacerdot francès: el P. François Connan. En aquell moment (1959) era rector de la parròquia de Saint Séverin de París i, intuint els nous horitzons que obriria el Concili Vaticà II, va pensar d'organitzar una trobada de parròquies europees. Aquesta iniciativa va tenir tot el suport del cardenal König de Viena i d'altres bisbes.

A la primera trobada, el 1961, hi van participar preveres de 7 nacionalitats: Bèlgica, Alemanya, França, Itàlia, Àustria, Suïssa i Espanya.

Des de llavors van decidir trobar-se cada dos anys per compartir les seves experiències, posar en comú les seves idees i treballar per una Europa entesa com a comunitat de pobles. A partir de l'any 1973 hi assisteixen laics, que actualment són la majoria dels participants.

Darrerament alguns bisbes s'han fet presents als col·loquis, i n'han seguit els treballs amb interès. En aquest moment hi ha participants de 18 països. Són homes i dones compromesos amb les seves parròquies, preocupats pel futur d'Europa i interessats a compartir experiències d'evangelització.

Des dels seus inicis hi han pres part preveres i laics de les diòcesis de Catalunya. Mn. Josep M. Vidal i Aunós, prevere de Barcelona, hi ha assistit des del primer col·loqui celebrat a Lausane, i n'ha estat un impulsor qualificat.

 

 

Mgr Pierre Bockel
Marc Feix
Ottfried Selg
Georges Mendolia
Arrigo Fabiani
Livia Fabiani
Albert Stévaux
Simon Knaebel
P. Paul Dupont
Inici | Nosaltres | Lviv - Львів 2019 | Col·loquis | Història | Contactar | © 2019 CEP - Col·loqui Europeu de Parròquies